En retfærdig og sikker cyberpolitik

I SFU tror vi på en digital æra, der er både retfærdig og sikker for alle. Vores vision er en fremtid, hvor teknologi tjener mennesket, og ikke omvendt.

 

SFU's cyberpolitik fokuserer på at skabe et retfærdigt og sikkert digitalt miljø. Dette omfatter at sikre privatlivets fred, fremme af demokratisk kontrol over teknologien og internetinfrastrukturen, samt beskyttelse mod cyberkriminalitet. SFU anser internettet og digital teknologi som afgørende elementer i det moderne samfund, og vores politik søger at balancere fordelene ved teknologisk fremskridt med beskyttelsen af individets rettigheder og samfundets overordnede velfærd.

Demokratisk Kontrol og Internetneutralitet

Internettets uregulerede natur har givet kapitalistiske interesser frie tøjler, hvilket har ført til en koncentration af magt og ressourcer i hænderne på få store virksomheder. SFU ønsker at ændre dette ved at indføre demokratisk kontrol og regulering af internettet. Dette indebærer et opgør med monopolistiske praksisser og misbrug af data, samtidig med at borgernes frihed og rettigheder på nettet styrkes. Vi kæmper for et internet, hvor information flyder frit og uhindret, uden at blive kvælet af virksomheders grådighed. Vi forestiller os en digital arena, hvor små stemmer høres lige så tydeligt som de store, og hvor borgerens ret til privatliv er ukrænkelig.

Privatliv og data

I den digitale æra er privatliv og databeskyttelse ikke bare rettigheder – de er fundamentale nødvendigheder. SFU’s vision er en verden, hvor hver enkelt borgers digitale fodspor er beskyttet med samme strenghed som deres personlige ejendom. Vi kæmper for en verden, hvor privatliv ikke er en luksus, men en universel rettighed, og hvor brugen af personlige data er omgærdet af strengere juridiske rammer. For SFU er det afgørende, at datahåndtering foregår transparent og med brugerens udtrykkelige samtykke, og at der er effektive kontrolmekanismer for at sikre, at disse standarder overholdes. Det handler ikke kun om at beskytte individet mod overvågning og misbrug, men også om at skabe et internet, der bygger på tillid, respekt og kollektivt ansvar.

En fornuftig tilgang til kunstig intelligens

I SFU ser vi kunstig intelligens (KI) som en banebrydende kraft, der rummer uanede muligheder – fra at revolutionere vores arbejdsliv til at forbedre samfundstjenester. Men med stor magt følger stort ansvar. EU skal fortsætte med at være i spidsen for en sikker og fornuftig tilgang til KI. Det betyder at anerkende de enorme muligheder og potentiale for teknologien, herunder hvordan den på sigt kan bidrage til at reducere arbejdstiden. Men det betyder også at forholde os kritisk og varsomt til de risici, KI bringer med sig. Dette inkluderer en stærk beskyttelse af kunstneres copyrightrettigheder, især i forhold til anvendelsen af deres værker i træning af KI-modeller. Vores mål er at sikre, at KI udvikles og anvendes på en måde, der respekterer menneskelige værdier, fremmer social retfærdighed og understøtter kreativ frihed

Læs mere:

Her kan du læse SFU’s politikvedtagelser vedrørende sundhedspolitik. Politikvedtagelserne er ofte lidt længere og mere udførlig end teksten her på sfu.dk.

 

Måske er du også interesseret i: