SF Ungdom

Boligpolitik

22861638_10155516799322535_5173035641809750070_o.png

Boliger til at bo i - ikke til at tjene penge på

SFU’s boligpolitik bygger grundlæggende på, at vi skal have boliger nok, der er til at betale, for alle. Til gengæld skal man ikke kunne tjene penge på boliger. Boligmarkedet skal altså sikre tag over hovedet til mennesker og ikke penge i lommerne til boligspekulanter.

Vi vil ændre den måde boliger beskattes, så det i højere grad er gevinsten ved salget, der beskattes, og i mindre grad er det at have en bolig, der skal betales skat af. Til gengæld vil vi have en mere progressiv boligbeskatning, så de rigeste også bidrager mere på boligmarkedet, ligesom de gør gennem indkomstskatter.

I SFU er vi bekymrede over den store ulighed på boligområdet og ønsker ikke et opsplittet samfund, hvor folk kun bor sammen med folk, der ligner dem selv. Vi ønsker et samfund, hvor alle kan bo i en god bolig, og hvor man mødes på tværs af sociale og kulturelle forskelle i lokalområdet.

Styrk den almene sektor

SFU er særligt optaget af, at den almene boligsektor udbygges og er attraktiv for alle. Det er vigtigt, at der tiltrækkes for eksempel studerende og velfungerende familier til den almene sektor, så den ikke ender med kun at huse socialt udsatte. Her vil vi både gøre det nemmere at etablere almene boliger og gøre det meget nemmere at skrive sig op dertil.

Stop ghettoerne

Vi mener det medfører store problemer, at folk bor mere og mere opdelt. Derfor skal vi i højere grad bygge alment i de rige områder og gøre det nemmere, at flytte væk fra udsatte boligområder.

Boliger for unge

På lejemarkedet er der desværre mange eksempler på, at udlejerne tager en urimelig høj husleje. Det går ikke mindst udover unge. SFU vil stramme op i lovgivningen på lejemarkedet bl.a. ved at genindføre huslejeloftet så bolighajer ikke kan løbe om hjørner med borgere, der har brug for en bolig.

Samtidig er det afgørende, at der er rigeligt med billige studieboliger nær de unges uddannelsessteder.