SF Ungdom

KAMPANGE:

RACISME ELLER ANTIRACISME?

Læs om vores kampagne mod racistisk politik

Cover.png
 

Hvilken vej skal skal vi vælge for vores flygtninge- og integrationspolitik?

Vi kan fortsætte ned af en vej med racistisk politik, hvor mennesker diskrimineres på baggrund af deres religion, etnicitet og hudfarve. Eller vi kan tage en ny vej, hvor vi siger nej til racismen, hvorend vi møder den. I SFU er vi ikke i tvivl om hvilken vej vi vil. Vi vil den antiracistiske vej. SFU vil presse den nye regering i en antiracistisk retning. Vi ønsker et samfund, hvor alle mennesker behandles ligeligt og med respekt. Hvor etnicitet, religion og hvor man kommer fra ikke er afgørende for hvilke rettigheder man har.

Konkret vil vi kæmpe for 3 ting, som vi mener er helt essentielle for at sikre en retfærdig behandling af flygtninge og folk med flygtningebaggrund, i det danske samfund. 

SFU VIL LUKKE ALLE UDREJSECENTRE:

Alle har ret til deres eget sted at bo, hvor man kan lave mad, ens børn kan gå i skole og hvor man har et privatliv. Ligegyldigt om man er afvist asylansøger eller ej.

SFU VIL AFSKAFFE FATTIGDOMSYDELSERNE:

Alle har ret til samme livsvilkår med råd til husleje, mad på bordet tre gange om dagen, foreningsliv, fødselsdagsgaver og at kunne gå til tandlægen. Ligegyldigt hvor længe man har boet i landet.

SFU VIL AFSKAFFE SÆRLOVE I DE SÅKALDTE GHETTOER:

Alle har ret til at blive bedømt fair og efter retsstatens principper. Ligegyldigt hvor i landet man bor. Dette gælder f.eks. Forslag om at fjerne børnechecken fra forældre, hvis deres skolebørn har for højt fravær. 

SFU vil kæmpe for en ny, antiracistisk retning for Danmark, hvor diskrimination og umenneskelig behandling af udlændinge kan blive fortid. Og vi håber du vil være med!