SF Ungdom

For medlemmer

For Kasserer

Konto- og bankting

 

For at en afdeling kan have en velfungerende økonomi, er det vigtigt, at man har en konto, og at man har styr på sine ting i forhold til banken. Her kan du finde guides til, hvordan du får styr på ting i forhold til banken.

CVR-nummer

Før at få en foreningskonto i banken (og i forbindelse med mange andre ting) skal ens lokalafdeling eller distrikt være registret i CVR (det Centrale VirksomhedsRegister). Det er gratis, og det er ikke særligt svært. Tryk på knappen nedenfor, for at se en guide.

Husk også at ændre jeres oplysninger, når i skifter ud i, hvem der er tegningsberettiget! 

Opret konto / overdrag konto

Når man har med banken at gøre, er det først og fremmest vigtigt at huske, at det er lidt forskelligt hvilke krav de forskellige filialer stiller, og at man altid kan ringe til sin lokale filial, hvis man er i tvivl om noget.

Det er relativt nemt at oprette en konto i den lokale bankfilial. Typisk skal man bare ringe til banken, og så sende dem de ting, de beder om. Se guiden til ny konto nedenfor, for at læse mere.

Sidder man som kasserer i en genoplevet afdeling, findes der højest sandsynligt allerede en gammel konto, som man kan få adgang til, hvis man har de rigtige papirer. Se guide til en gammel konto neden for, for mere information. 

Skal man overdrage kontoadgangen til en ny kasserer, er det nogenlunde den samme procedure, som hvis man skal have adgang til en gammel konto. Har du brug for hjælp til at overdrage en konto, kan du derfor også kigge i i guiden der går til gamle konti.

 
Victor Ottosen